Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
2011. március, Faluházból jelentjük

Kedves Olvasók!

A mi szép Faluházunk - mint bármely más épület -, használódik, karbantartásra szorul. Rejtő Jenő szavaival élve: „elrepült felette az idő vasfoga”. A szűkös anyagi keretek mindig csak egy keveset engednek. A „SZEVASZ” a Baracskai Faluházért Alapítvány bérleti díj nélkül használhatta szilveszterkor a faluházat, cserébe vállalta a kisterem felújítását. A bevételből sikerült a kisteremben parkettát javítani és kifesteni. Az alapanyagokat vásároltuk meg, a felújítás önkéntes alapon történt, társadalmi munkában. (Már parkettázni is tudok.) Köszönet a sok önkéntesnek és a „SZEVASZ” Alapítványnak!

Még egy tavaszi nagytakarítást szeretnénk, ahol nagy segítségünkre lehetne Pókember és Batman, akik a gerendákról is letakaríthatnák a sok éves port.

Örömmel jelentem, hogy a Kézimunka szakkörösök és a hastáncosok ismét a faluházban találtak otthonra.

Rendszeres programunk még: Frutti - táncfoglalkozás minden csütörtökön, ahova kicsiket és nagyokat egyaránt várunk!

Kéthetenként szombaton délután Filmklub, ahol minden alkalommal két filmet vetítünk. Háromtól ifjúsági, hattól felnőtt filmet.

Tervek, konkrétumok:

Április másodikán, szombaton, Bolondos Bambi Bulit tartunk sok játékkal, vidámsággal, bolondozással.

Áprilisban, a költészet napjához kapcsolódóan szeretném meghívni Róka Szabolcsot, aki tanárember, és emellett zseniális interaktív előadásokat tart gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A művész vállalta a fellépést, csak még az időpontot nem tudtuk lefixálni lapzártáig.

Április 23-án Retro Locsoló Bulit tartunk, amely bevételéből a nyári napközis tábort szeretnénk támogatni (a táborról pár sorral később).

Májusra tervezem a következő ping-pong bajnokságot, amely már a hetedik BAMASZK lesz (Baracskai Amatőr Asztalitenisz Kupa), és az első hastánctalálkozót, ahova meghívjuk a környező települések néhány csoportját.

Júniusban, az iskolai tanítás végeztével napközis tábort szervezünk az iskolásoknak, várhatóan június 14. és 17. között. Érdeklődni, jelentkezni már most is lehet! A táborban minden nap érdekes foglakozásokat, versenyeket rendezünk majd, ahogy ezt már sok baracskai táborozó gyermek tapasztalhatta!

 

A filmklub márciusi műsora:

 

 

MATINÉ - 15 óra

FILMKLUB - 18 óra

Március 12.

szombat

A varázslótanonc

amerikai film

rendezte: Jon Turteltaub

21 – Las Vegas ostroma

amerikai film

rendezte: Robert Luketic

Március 26.

szombat

Pokolfajzat II – Az Aranyhadsereg

amerikai film

rendezte: Guillermo Del Toro

Filmklasszikusok: Sörgyári capriccio

cseh filmvígjáték

rendezte: Jiří Menzel

 

Programjainkra sok szeretettel várunk mindenkit!

Kidoboló Nagymáthé Norbert