Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Elektronikai hulladékgyűjtés

ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS!

A ROLFIM Szövetkezet és Baracska Község Önkormányzata elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során mindenki ingyen leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2016. április 2. (szombat) 08:00-11:00 óráig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Baracska, Kossuth u. 29. (Polgármesteri Hivatal udvari bejárata előtt.)

 

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Baracskán szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

Cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

A gyűjtés során leadható „minden ami valaha árammal, elemmel, akkumulátorral működött”.

Azok számára, akik nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagytömegű e-hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a ROLFIM Szövetkezet „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében megoldható az összekészített eszközök elszállítása Baracska területén, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl.: hűtő, mosógép, tv). Kérjük, hogy az elszállítandó eszközöket ne helyezzék őrizetlenül az ingatlanon kívülre, így elkerülhető a berendezések fosztogatása, illetve a környezet szennyezése!

Az igények bejelentését a 06-1-269-02-34-es telefonszámon 2016. március 31-ig munkanapokon 08:00-16:00-ig lehet megtenni. A bejelentésben telefonos elérhetőséget is meg kell adni, mivel a begyűjtő járat megtervezését követően szükségessé válhat az elszállítás időpontjának pontosítása céljából!

A ROLFIM Szövetkezet lehetőséget biztosít, hogy egész évben a 2310 Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI-Sziget Ipari Park alatti telephelyén használt, illetve hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi H-P-ig 8-13 óra között. Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-1269-0234-es telefonszámon lehet!

Együttműködő munkájukat köszönjük!

 

 

 

 

 

 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert