Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG TÁJÉKOZTATÓJA

A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG TÁJÉKOZTATÓJA

 

 „Irgalmasságot akarok, nem áldozatot.” Mt 9,13

(részlet Ferenc pápa nagyböjti üzenetéből)

„Isten irgalma átalakítja az ember szívét, megmutatva neki a hűséges szeretetet, ezzel alkalmassá téve őt az irgalmasságra. Ez a mindig megújuló csoda, hogy az isteni irgalmasság be tudja ragyogni bármelyikünk életét, felebarátaink iránti szeretetre ösztönözve bennünket és arra indítva, amit az egyházi hagyomány az irgalmasság testi és lelki cselekedeteinek nevez. Arra emlékeztetnek minket, hogy hitünk mindennapos és kézzelfogható cselekedetekben mutatkozzék meg, melyek arra irányulnak, hogy felebarátunkat testileg és lelkileg is segítsük. Ezek alapján leszünk megítélve: enni kell adnunk nekik, látogatnunk, vigasztalnunk, tanítanunk kell őket.

Ne vesztegessük el a nagyböjt alkalmas időszakát, amely a megtérésünket szolgálhatja! Szűz Mária anyai közbenjárásával kérjük ezt, aki az ajándékba kapott isteni irgalom nagysága előtt elsőként ismerte fel saját kicsinységét és az Úr alázatos szolgálójává vált.”

Nagyböjt péntekjein 17.45-kor kezdődően keresztúti elmélkedés van templomunkban, melyre mindenkit szeretettel várunk! A nagyheti szertartások rendje a későbbiekben lesz olvasható a hirdetőtáblán.

Tóth Béla atya készségesen áll az idős, beteg hívek rendelkezésére, szentségekben részesítve őket. Kérjük a hozzátartozókat, hogy segítsék elő ezt a találkozást, mert a szentségekben magával Jézussal találkoznak.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Áldott húsvéti ünnepet kívánok az egyházközség nevében a Kidoboló kedves Olvasóinak!

Hasap Jánosné

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert