Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hatodik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. A TeSzedd! idén is szerepel nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre.”

 

Baracska köztisztasága érdekében a csatlakozás óta minden évben benevezek az akcióba és vállalom a koordinátori feladatokat. Az akcióban résztvevő önkéntes lakosok száma sajnos évről-évre jelentéktelen, eddig többnyire csak a közfoglalkoztatottakkal végeztük a tavaszi nagytakarítást, illetve a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézet Baracskai Objektumának illetékeseivel sikerült a környezetvédelem terén jó kapcsolatot kialakítani és az akciók alkalmával a lakott részen kívüli területeken besegítenek az illegálisan lerakott lomok összegyűjtésében.

 

Az akció során ebben az évben (a lelkészúrral egyeztetve) a temetőben és környékén lévő, égetéssel vagy komposztálással nem megsemmisíthető műanyag és üveg hulladékok összegyűjtését, illetve bezsákolását jelöltem meg célul. A zsákokat az országos szervezők bocsátják rendelkezésre és a megtelt zsákok elszállításáról is ők gondoskodnak, sem a temetőt üzemeltető református egyháznak, sem az önkormányzatnak nem kell fizetni érte. Ezért kérem, aki szeretne tenni azért, hogy ne halmozódjon tovább a temető környékén a sok műanyag mécses, üveg és hasonló hulladék, az vegyen részt a takarítási akcióban, amelyre 2016. április 28-án, esős nap esetén 29-én kerül sor. Reggel 9 óra és 14 óra között lehet a hulladékokat zsákba rakni. A rendelkezésünkre bocsátott zsákok és műanyag védőkesztyűk a helyszínen kerülnek kiosztásra. Minél többen vesznek részt a tavaszi nagytakarításban - ha csak 1-2 óra időtartamban is - már sokat tudnak tenni a tisztább környezetért!

 

Becsei Andrásné

alpolgármester

 


 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert