Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Köztisztasági információk

Köztisztasági információk

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a ruhagyűjtést végző TEXTRADE Kft. az általa kihelyezett RUHAGYŰJTŐ KONTÉNEREKET elszállította Baracskáról.

A feleslegessé vált ruhaneműk elhelyezését egyénileg szíveskedjenek megoldani. Tovább lehet adni ismerősöknek, karitatív szervezeteknek, legvégső esetben pedig háztartási hulladékként kezelendő. Közterületen történő hátrahagyása tilos!

A lomtalanítással kapcsolatban sok érdeklődés történik, ezért ismét felhívom a figyelmet, hogy a lomtalanítási igényt minden ingatlantulajdonosnak a szolgáltatóval kell egyeztetnie. Ez telefonon megtehető a VHG. újságunkban is megtalálható telefonszámain a Felhasználó azonosító számának közlésével, amely a szolgáltató által kiállított számlákon megtalálható. Az évi egyszeri lomtalanításért nem kell külön díjat fizetni, de feltétel, hogy ne legyen hulladékszállítási díjhátralék. A szolgáltató október 31-éig végez lomtalanítást, ezért időben jelezzék az igényt. A lomtalanításkor a korábbi évekhez hasonlóan maximum 3 m3 lomot szállítanak el, kivéve veszélyes hulladékot, építési-bontási hulladékot, zöldhulladékot, 2 m-nél nagyobb terjedelmű és 50 kg-nál súlyosabb lomot.

A VHG Nonprofit Kft. 2017. szeptemberétől tovább bővíti a házhoz menő rendszerben gyűjthető hulladékok körét a csomagolási üveghulladékkal, amely a jövőben negyedévente kerül begyűjtésre. Szelektíven gyűjthető csomagolási üveghulladék: befőttes üvegek, ásványvizes üvegpalackok, röviditalok üvegpalackjai, borosüvegek, sörösüvegek, szörpös üvegek, konzerves üvegek, bébiételes üvegek. Nem kerül elszállításra: ablaküveg, tükör, villanykörte, hőálló üvegtál, szemüveg, neoncső, gyógyszeres üvegek, porcelán, kerámia, jármű szélvédő. A gyűjtőzsákba kizárólag az ép, egész üveget lehet gyűjteni. A szelektíven gyűjtött üveghulladék nem lehet olajos, zsíros, vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett! Amennyiben a hulladék nem felel meg a felsorolt követelményeknek, a szolgáltatónak nem áll módjában azokat elszállítani! A szelektíven gyűjtött csomagolási üveghulladékokat legkésőbb a szállítás napján reggel 07.00 óráig műanyag áttetsző zsákban mindenkinek a saját ingatlana elé lehet kihelyezni, hogy az se a gyalogos, se a járműforgalmat ne akadályozza.

Házhoz menő üveghulladék gyűjtési napok: 2017. szeptember 26, december 12, 2018. január 16.

A házhoz menő üveghulladék gyűjtéséig (elszállításáig) üveghulladékot a Baracskai Polgármesteri Hivatal udvarán lévő 2 db zöld színű üveggyűjtőbe lehet (egyenként bedobva) elhelyezni. A gyűjtő mellé sem üveg sem egyéb hulladék nem helyezhető el!

A házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés (műanyag, csomagolási anyag, papír) legközelebbi időpontjai: 2017. augusztus 21, szeptember 18, október 16, november 20, december 18.

Zöld hulladék elszállításának időpontjai az év hátralévő részében: augusztus 15, szeptember 12, október 10, november 21.

Elektronikai hulladékgyűjtés várható időpontja: 2017. október eleje.

Becsei Andrásné

alpolgármester

 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert