Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
A 25. Jubileumi Baracskai Falunap.

 

Falunap 2017.

Minden évben nagy lelkesedéssel és gondossággal készülünk a Falunapra. Így történt ez az idén is, de az időjárást nem tudtuk befolyásolni. Minden jól indult és haladt, egy kis zavart a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső okozott. Köszönjük a fellépőknek, résztvevőknek, vendégeknek, hogy megértéssel és türelemmel viselték a zápor miatt kialakult helyzetet, a különböző műsorok időbeni eltolódását.

Ez volt az oka annak is, hogy a tombolahúzást is nagyon gyorsan kellett lebonyolítani, nem volt lehetőség a nyeremény és felajánlóinak ismertetésére. Ezért ezúton köszönöm meg mindenkinek, aki bármilyen tombolatárggyal hozzájárult és örömet okozott a nyerteseknek. Néhányat megemlítve: Pálesz Róbert vállalkozó több cserép Orchideát, Gyenei Mónika vállalkozó zöldség- gyümölcs vásárlására szóló utalványokat adott, az ehető-iható finomságokat tartalmazó ajándékkosár a Hajdú Józsefné vezette Kossuth utcai bolt felajánlása volt. Czampáné Dávid Aranka csomagjai AVON kozmetikai termékeket tartalmaztak, a kézimunkák a Baracskai Kézimunka Szakkör tagjainak munkái voltak. A Baracskai Patika Multi Vitamin tablettákat, a Templom utcai Bendegúz Bolt gyerekeknek való vegyes csomagot, a martonvásári Alkot6-ok Kézműves Egyesület kézműves termékeket adományozott. A főnyeremény kerékpárt és az Agárdi Popstrand koncertjeire szóló belépőket Baracska Község Önkormányzata biztosította. Pár tombolatárgyat, könyvet, palackos italt a felajánló nevének mellőzése nélkül adtak a nyereményekhez. Amennyiben valaki mégis szeretné nevének utólagos közzétételét, jelezze és a Kidoboló következő számában megtesszük.

Természetesen köszönet illet meg mindenkit, aki bármilyen segítséget nyújtott a Falunapon. Köszönet Baros Ferenc szállítási tevékenységéért és a helyi Polgárőrség azon tagjainak helytállásáért, akik egész nap irányították a forgalmat, felügyelték a rendezvény területét.

Bízunk benne, hiszen a hozzánk eljutott vélemények is azt mutatják, hogy a résztvevők jól szórakoztak, elégedettek voltak a műsorral.

Tisztelettel:

Becsei Andrásné

alpolgármester


 


 

A 25. Jubileumi Baracskai Falunap.

 

Pénteken délután ezúttal is a Kozma Ferenc emléke előtt tisztelgett a falu. A Temetőkertben, a Faluháznál és az általános iskola udvaránál is helyeztek el koszorút, utóbbi helyre ismét fáklyás menetben érkeztek meg a felvonulók. Az Áldás együttes a faluházban zenélt 19:00 órától. A csekély érdeklődő ellenére, akik a koncerten megjelentek népzenei és folk- rock zenekar nagyon jó hangulatot varázsolt a faluház nagytermében.

 

A Falunap második napja bár nem volt problémáktól mentes, mégis bátran kimerem jelenteni, hogy az itt eltöltött éveim egyik legjobban sikerült rendezvénye volt, ami a lelkes baracskai közönségnek köszönhető, ugyanis közel 800 ember látogatott el az eseményre. A nap a reggel nyolc órakor az iskola kertjében megrendezett focikupával, és a tíz órakor startoló főzőversennyel vette kezdetét, amelyen négy csapat vett részt finomabbnál finomabb ételeket készítve a résztvevők és a látogatók számára. Kitartásukat jól mutatja, hogy a nagy hőség ellenére is rendületlenül ott álltak a bográcsok mellett. Délután 13 órakor pedig egy négy tagú zsűri értékelte az elkészült ételeket. Ezzel egy időben felállításra került a templomkertben a vízifoci, illetve a dodzsem-pálya is a kicsik és a nagyok örömére egyaránt.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a délelőtti eseményt egy új programmal egészítettem ki. Tanulva ugyanis a tavalyi észrevételekből, mely szerint ,,jó ebédhez kell a nóta,” a főzéssel és a kóstolásokkal egy időben Bognár Gyula nótacsokrát hallgathatta a közönség közel egy órában. Bízom abban, hogy ezzel a műsorral tényleg jobban esett az ebéd mindenkinek!

Az Árpád Nemzetség Hagyományőrző és Közhasznú Egyesület Galántai Gábor vezetésével 14:15 kor tartotta bemutatóját! Az egyesület minden évben az egyik legnagyobb látványosság és érték a Falunap számára. Lelkes fiatalokból álló csapat, segítőkész szülőkkel és barátokkal. A Gábor és lelkes csapata által saját kezűleg gyártott korhű viselet pedig komoly érték mindenki számára, aki nem csak a történelemkönyvek lapjairól, hanem élőben akarja megismerni, hogy milyen viseletet hordtak Magyar őseink.

Délután a Zoltán Erika tánccsoport műsora közben intenzív esőzés zavarta meg a műsort, emiatt Lagzi Lajcsi sem tudta a koncertjét a megbeszélteknek megfelelően elkezdeni, a közel egy órás csúszásnak köszönhetően néhány fellépő csoport sem tudta a műsorát bemutatni. Ennek ellenére fontosnak tartom kiemelni, hogy a baracskaiak lelkesedésének, és a szereplő csoportok rugalmasságágának köszönhetően az előadássorozat sikeresen folytatódott, amit, mint a Falunap főszervezője szeretnék megköszönni Mindenkinek.

A szombat két nagy durranása: Lagzi Lajcsi, majd az Irigy Hónaljmirigy koncertjei voltak, amelyek iránt a közönség igen nagy érdeklődést mutatott. Ez utóbbiak remek humorukkal, és régi átírt slágerekkel a nézők szívébe lopták magukat olyannyira, hogy a színpadi szereplésüket követően még közel egy órán keresztül fényképeket készítettek, és aláírásokat kértek a baracskai rajongók. A délelőtt folyamán lezajlott foci és a főzőverseny eredményhirdetésére került sor este, majd a tombolahúzásra, ahol egy biciklit lehetett fődíjként elnyerni. A kicsikről sem elfeledkezve pedig a Langaléta Garabonciások műsorát csodálhatták meg a gyerekek és felnőttek egyaránt.

A Falunap fő műsorszáma Bereczki Zoltán másfélórás élő koncertje volt, amit a nap közbeni esőzés okozta technikai problémák miatt sajnos le kellett rövidíteni. Ettől függetlenül a Művész Úr egy rendkívül színvonalas előadást tartott a közönségnek, illetve igen sokáig állt mindenki rendelkezésére, akik fényképet, vagy aláírást szeretett volna kapni tőle. Az estét a tizenegy órakor kezdődő tűzijáték, majd pedig a hajnalig tartó utcabál zárt le, ez utóbbiakon is nagyon sokan vettek részt.

A Falunap kronológiáját egy kicsit megbontva szeretném kiemelni a Baracskai Drámaklub által az est folyamán bemutatott rövid, táncos koreográfiát, melyet kedvcsinálóként mutatott be az ott lévő közönségnek, ,,Készen állj!” címmel. A bemutatott tánc jelenet része a készülőben lévő új bemutatónknak melyet augusztus 26-án este 8 órától lehet megnézni a Faluház udvarán kialakított kültéri színpadon.

Befejezésképpen azzal zárom soraimat, hogy számomra igazi élmény volt az ez évi Baracskai Falunapok, és őszintén remélem, jövőre is legalább ilyen jól fog sikerülni.

 

Kupi Gábor

művelődésszervező

 

 

 

 

 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert