Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Köztisztasági hírek

Köztisztasági hírek

A környezetünkre való odafigyelés, a felelős környezettudatos gondolkodás ma már természetes elvárásnak számít, de sajnos nem mindenki gondolkodik így. Vannak, akik nem figyelnek arra, hogy a hulladékgyűjtőbe, illetve a kijelölt hulladékgyűjtő helyen rakják vagy adják le a keletkezett hulladékot és nem tartják fontosnak a tiszta környezetet, így az országban és itt Baracskán is sok helyen nem oda való hulladék halmozódik fel. Ezért találtam fontosnak, hogy az idei évben is csatlakozzunk a Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett TE SZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért környezetvédelmi akcióhoz, melyre szeptember 15-17. között került sor.

 

A helyi temető fenntartója ugyan a Baracskai Református Egyházközség, de mivel ez az egyetlen temetkezési hely van községünkben, vallási hovatartozástól függetlenül minden Baracskán élő személy érdeke, hogy annak környezete tiszta, rendezett legyen. Ennek érdekében - egyeztetve Dombi Ferenc lelkész úrral - oda szerveztünk takarítási akciót.

Elismerésemet fejezem ki azoknak, akik időt és fáradtságot nem kímélve szedték zsákokba a mások által eldobált hulladékot, hogy azok ne a temető környezetét szennyezzék, csúfítsák, hanem a megfelelő lerakóhelyre kerüljenek.

A környezetvédelmi akció során önkormányzatunk közfoglalkoztatottai is kivették részüket a hulladékgyűjtésből. Néhány területet megszabadítottak az illegálisan lerakott hulladéktól. Sajnos azt is meg kell említenem, előfordult, hogy az összeszedett hulladékot másnapra valakik kiöntötték, illetve szétszakították a zsákokat, így azokat újra be kellett zsákolni.

A közfoglalkoztatottak nem csak az akciónapokon, hanem minden munkanapon a közterületek gondozásán, tisztántartásán dolgoznak; füvet és gazt vágnak, fát, bokrot nyesnek, gyalogosjárdát, kerékpárutat és árkot tisztítanak, ültetik és locsolják a növényeket, összeszedik a köztéri hulladékgyűjtőkbe és a járdák, utak mellé eldobott szemetet, utat javítanak, hogy a teljesség igénye nélkül csak a legfontosabbakat említsem. Természetesen a téli időszakban elvégzik még a közterületek hóeltakarítását, csúszásmentesítését.

Elmondható és örvendetes, hogy kisebb mértékben mesterségesen kialakított, nagyobb mértékben természet adta környezetben játszhatnak, sportolhatnak az óvodás, iskolás gyermekek és élhetjük napjainkat. A területek folyamatos gondozása azonban rengeteg munkát igényel. Köszönet azoknak, akik észreveszik és értékelik a falu köztisztaságáért, illetve annak érdekében végzett munkákat.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a hamu és salak elszállításának legközelebbi időpontja november 14. és december 12. A házhoz menő üveghulladék szállítás napja december 12, majd január 16. A szelektíven gyűjtött műanyag csomagolóanyag, papír elszállítása november 20-án és december 18-án lesz. A zöld hulladék elszállítására ebben az évben utoljára november 21-én kerül sor. Ne feledjék el a zöld hulladékos zsákokra felragasztani a szolgáltató által korábban megküldött matricákat, melyek csak 2017. évben érvényesek!

Becsei Andrásné

alpolgármester

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert