Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Eredményes pályázat, megújult utak

Eredményes pályázat – megújult utak

Pontosan egy éve adódott a lehetőség és határozott képviselő-testületünk arról, hogy pályázatot nyújt be járda- és útfelújításra.

A kiírás szerint szilárd burkolatú út és járda felújítására lehetett pályázni. A támogatás mértékénél meghatározó volt az egy lakosra jutó adóerő képesség. Eszerint Baracska esetében a fejlesztési költség 75 %-át lehetett támogatásként megigényelni és 25 % önrészt kellett vállalni. Tekintettel az önkormányzat költségvetésére a néhány millió forint vállalása megoldhatónak tűnt. Ennek figyelembe vételével a maximálisan igényelhető 15 millió forintra nyújtottunk be támogatási igényt. Számba véve a pályázati szempontoknak megfelelő utakat és járdákat, valamint az előzetes felmérések és költségszámítások adatait, ebből az összegből a Kossuth utcai járda Petőfi utcától a sportpályáig tartó mintegy 570 méteres szakasza, valamint a Kertész utca és a Rózsa utca felújítása tűnt megvalósíthatónak, ezekre került benyújtásra a pályázat.

Év elején örömmel értesültünk a pályázat eredményességéről. Igaz, hogy az időközben történt árváltozások miatt az előzetesen számolt bekerülési összeg megnövekedett, a bekért ajánlatok közül a legkedvezőbb is 24.422.856,- forintról szólt. A megítélt 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ennek ellenére nem hagytuk veszni, a 2018. évi költségvetés terhére vállaltuk a különbözetet azért, hogy a fejlesztés megvalósulhasson. A munkálatok március második felében megkezdődtek. Szintbe hozták a csatornatisztító tetőket és 3 méter szélességben történt az aszfaltozás, az utak kőzúzalékkal lettek szegélyezve. A fentebb jelzett utak és járdaszakasz felújítása a hónap első napjaiban készült el, április 5-én megtörtént az átadás.

Tekintettel a Rózsa utca adottságaira valamint zsákutcai voltára, az elkészült út hosszú távon történő jó állapotban tartása érdekében úgy határozott képviselő-testületünk, hogy az útra 30 km-es sebességkorlátozást vezet be.

Továbbra is figyelemmel kísérjük a pályázati kiírásokat, hogy némi önerő hozzáadásával minél több lehetőségünk legyen a kedvezőtlen műszaki állapotú helyi utak felújítására.

Becsei Andrásné

alpolgármester

 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert