Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Iskolai hírek

 

Tisztelt Olvasó!

Örömmel adok tájékoztatást arról, hogy 2017. május végén fenntartónk, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ irányításával az EFOP 4.1.3.17-es pályázat iskolánkra vonatkozóan beadásra került.

2017. szeptember 1-jén kaptuk a jó hírt, hogy 149 millió 50 ezer forint támogatásban részesültünk. Kód: EFOP-4.1.-17-2017-00229

A pályázat az intézmény épületeinek teljes infrastrukturális megújulását célozza. A mai kornak megfelelő, korszerű nevelési-oktatási környezetben fognak gyermekeink tanulni, munkatársaink pedig dolgozni.

A tevékenységek, melyek megvalósulnak e pályázat során.

  • épület tetőhéjazatának cseréje, beázások, födémhibák megszüntetése

  • ereszdeszka, ereszcsatorna cseréje

  • energetikai korszerűsítés keretében- homlokzati nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés és homlokzati vakolás, fűtéskorszerűsítés, lámpatestek cseréje

  • mellékhelyiségek, mosdók – WC-k felújítása

  • akadálymentesítés

  • osztálytermek, folyosók, közlekedők burkolatainak felújítása és elavult bútorok cseréje

  • iskolai könyvtár teljes felújítása és szükséges bútorokkal való ellátása

  • természettudományos tanterem korszerűsítése

  • nyelvi labor kialakítása

  • számítástechnikai terem bútorzatának cseréje, IKT eszközök beszerzése

  • felzárkóztatás és tehetséggondozás célját szolgáló termek felszerelésének javítása

  • Az integráltan oktatható sajátos nevelésű igényű tanulók számára bútorok és eszközök beszerzése

  • közösségi terek esztétikus környezetének kialakítása, bútorok beszerzése

  • tanári szoba felújítása, irodák fejlesztése, bútorok cseréje

  • iskolaudvar felújítása, udvari eszközök, utcabútorokkal való ellátása

Azt gondolom, hogy e projekt megvalósulásával még színvonalasabb és tartalmasabb oktatást tudunk majd biztosítani a tanulók, kollégák, szülők és a fenntartó megelégedésére.

Kárpáthegyi Józsefné

igazgató


 

 

Beszámoló az alsó tagozat I. félévi munkájáról a 2017/2018-as tanévben

A tanévnyitó a hagyományoknak megfelelően, az első osztályosok fogadásával történt. A beszoktatás az idén szinte zökkenőmentesen zajlott, a kis elsősök nagyon ügyesen vették az akadályokat. Főleg az öltözködés, vetkőzés során adódnak problémák szinte minden évfolyamon. A váltócipő használata naponta visszatérő gond, nem akarják lecserélni a sáros cipőiket.

A folyosói rendre minden osztálynak fokozottan kellene vigyázni, mert sokszor óriási rendetlenség van (kabátok, sapkák a földön, cipők szétdobálva).

A szülői értekezletet minden osztályfőnök megtartotta, az éves programokról tájékoztattuk a szülőket.

A tanmeneteket minden kolléga leadta.

Szeptember 19-20-án nagy lelkesedéssel vettek részt az alsós osztályok a papírgyűjtésben.

Köszönjük a kollégák segítő közreműködését.

Október 4-én Nyárainé Boromisza Klára szervezte a Benedek Elek mese- és mondamondó versenyt, mely iránt óriási volt az érdeklődés.

Október 7-én volt a szüreti mulatság kézműves foglalkozással és táncházzal. Szerintem mindenki jól érezhette magát ezen a napon, aki eljött a Faluházba.

A 8. osztályosok október 23-i műsorát iskolánk minden tanulója megnézte a Faluházban, mely nagyon színvonalas volt.

Októberben egy tanító távozásával nagyon sok helyettesítés hárult a 3. és 4. osztályt tanítókra. Reméljük ez a 2. félévben megnyugtatóan rendeződni fog.

November 6-án, hétfőn Nevelési értekezletet tartottunk, melynek a tanulók is nagyon örültek, hiszen így egy nappal hosszabb volt számukra az őszi szünet.

November 8-án fogászati szűrésen vettünk részt.

A november 9-i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a várt eredményt hozta, mindent rendben találtak a bizottság tagjai.

November 13-án szöveges értékeléssel tájékoztattuk a szülőket gyermekük I. negyedéves munkájáról, elsősorban a tanulási nehézséggel küzdők javítási lehetőségeit ismertettük.

December 1-jén délelőtt az alsó tagozatos tanulóink a Mikulással és a Manókkal vonatoztak a Vál-völgyi kisvasúton.

Délután pedig ismét jó hangulatú, jól megszervezett költői délután tette emlékezetessé ezt a napot, mely Nyárainé Boromisza Klára érdeme.

December 6-án óriási izgalommal várták a gyerekek a Mikulást. Ebben az évben először hintóval is érkezett egy, akiben sokan az igazi, Lappföldit vélték felfedezni. Köszönet mindkét „Mikulásnak”,hiszen maradandó élménnyel (és sok édességgel) ajándékozták meg gyermekeinket.

December 14-én a Palánta bábegyüttes előadását néztük meg a Faluházban.

December 18-án tartottuk a hagyományos karácsonyi kézműves foglalkozást, amire a martonvásári Pápay Ágoston Készségfejlesztő Speciális Iskola diákjait is meghívtuk és vendégül láttuk.

Ebben az évben is a 2. osztályosok készültek a Betlehemes műsorral, amit most először az Óvónők kérésére az Óvodában, az összes ovis kisgyereknek is előadtunk. Nagyon nagy sikerünk volt, a gyerekeket megvendégelték és ajándékot is kaptak. Szeretnénk, ha hagyománnyá válna ez a kezdeményezés.

December 22-én, az utolsó tanítási napon délelőtt tartottuk az osztálykarácsonyt, majd este a Karácsonyi koncertet a Katolikus templomban.

Az I. félév január 26-ig tartott, melyet a félévi értesítők kiadásával zártunk le.

Nagyon várjuk az iskola épületének és udvarának felújítását, hogy gyermekeink biztonságos, szép környezetben tanulhassanak és játszhassanak.

Borsóné Molnár Szilvia

alsós munkaközösség vezető


 

Beszámoló a felső tagozat I. félévi munkájáról a 2017/2018-as tanévben

A munkaközösség az eseménynaptárban vállalt feladatait hiánytalanul elvégezte.

Iskolakezdéskor az évnyitó sikeresen megtörtént. Az ötödikes osztályfőnök és az osztály összeismerkedtek, a gyerekek megbíznak benne.

Szüreti mulatságunk jól sikerült, a gyerekek ügyesen táncoltak.

Október 23-ai műsorunk színvonalas volt, a nyolcadik osztály minden tanulója szerepelt az előadásban.

Szülők közül aki igényelte egyeztethetett a szaktanárokkal, osztályfőnökökkel.

Részt vettünk a DIÁK OLIMPIA asztalitenisz versenyen Dunaújvárosban és Polgárdiban is.

A költői délutánon Vörösmarty Mihály évfordulójára emlékeztünk meg a 7. osztály tanulóival.

A műsort követő szavalóversenyen gyermekeink sikeresen részt vettek és szép eredményeket szereztek.

I.       Hajdú Eliza 7. osztály

II.      Bagdi Emese 8. osztály

III.     Bagdi Bence 6. osztály

Maticsuk Dominik 6. osztály

Különdíjas: Varga László 5. osztály

Az Adventi készülődésben aktívan részt vettünk, az énekkarban pedagógusként is szívesen szerepeltünk. A karácsonyi koncertet örömmel éltük meg.

Baracska község Önkormányzata tanulónként 2000 Ft támogatást nyújtott ezen a Karácsonyon. Szebbnél szebb ajándékokat sikerült az osztályfőnököknek ebből az összegből vásárolni!

A Bendegúz levelezős versenyen diákjaink eredményesen szerepelnek, lelkesen oldják meg az újabb és újabb feladatokat. Eredmények a második félévben lesznek.

 

Wittmanné Ángyás Eszter

felsős munkaközösség vezető


 

Beszámoló a Diákönkormányzat I. félévi munkájáról a 2017/2018-as tanévben

Az őszi félév első, diákönkormányzat által rendezett eseménye a papírgyűjtés volt, melyre 2017. szeptember 19-én és 20-án került sor.

A Szülők az Iskoláért civil szerveződés a Szüreti mulatságra 130.000 Ft támogatást nyert Baracska Község Önkormányzatától, mely összeget teljes egészében felhasználtunk az őszi rendezvényünk lebonyolítására.

2017. október 7-én a baracskai Faluházban a Szüreti mulatságon vehettek részt az iskola tanulói, szüleik és minden kedves érdeklődő. A segítő szülők már a mulatság kezdete előtt ott szorgoskodtak a helyszínen, szendvicseket készítettek, előkészültek a délutánra. Az első program egy tánctanítással egybekötött táncbemutató volt, melyet Vassné Horváth Szilvia tanított be, koreografált. Az érdeklődők a hagyományos magyar néptánc mellett (melynek tanítását Végi Péterné vezette) ízelítőt kaphattak más népek táncaiból, sőt a gyermekek bemutatója után lehetőség nyílt az adott táncok egyes részeit, elemeit elsajátítani. Kicsik és nagyok együtt táncoltak, mulatoztak, megalapozva ezzel a délután hangulatát. Eztán az immár hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő Szüreti Olimpia vette kezdetét, melyet az Árpádnemzetség Hagyományőrző-és Kézműves Egyesület rendezett. Igen sokan próbálták ki magukat a különböző játékos, ügyességi feladatokban. Mindeközben természetesen a kézműveskedni vágyók is megtalálhatták a kedvükre való feladatot, hiszen pedagógusaink és segítőink igencsak bővelkedtek az ötletekkel: képkészítés termésekből (mák, lencse, kukorica, stb.), gyöngyből karkötő, állatkák készítése, szélcsengő, csuhébaba készítés, tökfaragás, póló festés, hogy csak néhányat említsek. Emellett karaoke, valamint csillámtetoválás várta az érdeklődőket, süteménysütő verseny is megrendezésre került. A Faluház udvarán gulyásleves és kenyérlángos készült, mindenki nagy örömére. A Faluházban üdítő, szendvics és sütemény várta az arra éhezőket. A nap végén a leginkább várt program, a Tombola is megtartásra került. A nehézségek ellenére egy igazán tartalmas délutánt tölthettünk el együtt. Javaslom, hogy a következő évtől „Szüreti mulatság” helyett „Őszi vígasság” legyen rendezvényünk megnevezése.

Ezúton is szeretném megköszönni minden kollégámnak a sok segítséget, mellyel hozzájárultak programjaink sikeres megvalósulásához.

Hálás köszönet minden kedves Szülőnek, Munkatársnak és Támogatónak azért, hogy 2018. február 16-án iskolánk farsangi rendezvénye remekül sikerült, és tanulóink számára egy élményekben gazdag délutánt sikerült megvalósítani!

Szőlősyné Nagy Melinda

DÖK vezető


 


 

 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert