Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
2011. Február, Becsei Andrásné

 

Lapzártától – lapzártáig

 

Az elmúlt évi csapadékban bővelkedő időjárás sajnos még december elején sem kímélte környékünket. A nap, mint nap eleredő esőből már egy cseppet sem tudtak befogadni a talajvízzel telített kertek, s újra rettegve szemléltük a Váli-víz medrét, hogy vajon melyik részen és mikor fog megint kilépni belőle a víz, ami nem tud továbbhaladni. 8-án már úgy tűnt, szükség lesz a homokzsákokra, ezért a polgármester úrral úgy döntöttünk, hogy felhívást intézünk a lakossághoz és kérjük; ismét segítsenek! Elkezdtük a szórólapozást s a személyes megkereséseket. A felhívásra 9-én reggel 8 órakor 25-30 személy érkezett lapáttal a kezében a községháza melletti homokhegy mellé, és megkezdtük a zsákok töltését. Pár óra alatt ezer homokzsák sorba rakva készen volt a szállításra. Erre akkor szerencsére csak kisebb számban volt szükség, 2 lakóházat kellett körberakni, melyeket sikerült megvédeni a víz betörésétől. Talán senki sem bánná, ha a tavaszi áradásokkor se lenne szükség a többi homokkal töltött zsákra.

Köszönet mindenkinek, aki idejét, erejét adta ahhoz, hogy szükség esetén a veszélyeztetett területen lakók megsegítésére készen álljon a védelem!

 

-.-.-.-.-.-.-

 

Úgy érzem, hogy a családi karácsonyozások hangulatát kellően megalapozta a községi karácsonyi ünnepség. A szakrális környezetben előadott gyermeki versek, mesék, hangszeres kíséretek, a gyönyörű hangzású karácsonyi dalok, melyekkel a Dalkörösök, a Kozma Ferenc Általános Iskola pedagógusai és diákjai megajándékoztak bennünket jó időre befolyásolták érzelmi hangulatunkat.

A templomból kilépve, a Faluház előtt feldíszített, csillogó fényű fenyőfa jelezte, hogy ott meg kell állni és be kell térni a szaletli alatti vendéglátásra, amire a polgármester úr szóban is meginvitálta a résztvevőket. A hidegben jólesett az illatozó forró tea és bor, melyből ki-ki ízlésének megfelelően kortyolgathatott. Az elmaradhatatlan karácsonyi csemegék, a diós- és mákos bejgli, a szaloncukor kóstolgatása mellett jól esett szót váltani a rég látott ismerősökkel, falubeliekkel.

 

A képviselő-testület nevében ezúton is köszönetet mondok a Katolikus Egyházközségnek, a Plébános és Gondnok úrnak, hogy ismét lehetővé tették az ünnepség templomukban való megtartását.

Köszönjük a Dalkörösök, Pedagógusok és Diákok felkészülését, előadását, a Tavaskert Vendéglő vezetőjének a forró italok elkészítését, a Faluház vezetőjének munkáját, melyet a vendéglátás szervezése és lebonyolítása érdekében végzett, s minden kedves személynek, akik szorgosan segítették és végezték a vendégek kiszolgálását. Köszönjük továbbá a fenyőfa felajánlását, az elhelyezésében és feldíszítésében nyújtott segítséget.

 

-.-.-.-.-.-.-

 

Az elmúlt év végén tartotta tisztújító közgyűlését a 25 éve alakult Gárdonyi Ipartestület, ahol Nagy Lajost, községünk elismert autószerelő mesterét ismét vezetőségi taggá választotta a tagság. Eddigi munkája elismeréseként az Aranykoszorús Mesterlevelet is ekkor vehette át.

 

Az elismeréshez és a megbízatásához gratulálok, a további munkavégzéshez szép éveket és jó egészséget kívánok.

 

Napjainkban sokat hallani, olvasni különböző médiákban a hiányszakmákról, a hiányos szakmunkásképzésről. Reménykedjünk – ha késve is, de beindul a gazdaságpolitikának megfelelő szakmunkásképzés, s a még aktív mestereknek lehetősége lesz rá, hogy az ifjúságnak átadják az évtizedek során megszerzett tapasztalatukat, a munka szeretetét és becsületét, mellyel a munkanélküliség felszámolása felé is nagy lépést lehet tenni.

 

Talán nem mindenki előtt ismert, ezért tájékoztatásul közlöm, - mert szakemberre gyakran van szükségünk a mindennapokban - hogy az ipartestület egyik szolgáltatása:  iparosok közvetítése lakossági és közületi munkavégzésre.

-.-.-.-.-.-.-

 

 

                                                                     Összeállította: Becsei Andrásné

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert