Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Józan Húsvét!

 

Józan Húsvét (FM RFK)


 

Országos közlekedésbiztonsági akció vette kezdetét a héten, aminek célja az ittas állapotban történő járművezetés visszaszorítása, a forgalom segítése, és a közlekedésbiztonság javítása.


 

Az ittas járművezetés Fejér megyében is kiemelt közlekedésbiztonsági probléma. Az ittasan okozott közlekedési balesetek száma Fejérben 2011-ben 78, míg 2012-ben 73 volt.

Az összes személyi sérüléssel járó közúti balesethez viszonyítva az ittasan okozottak aránya 2011-ben 10,29%, míg 2012-ben 11,56% volt. Az ittasan okozott balesetek aránya annak ellenére növekedett, hogy a tavalyi évben több ilyen irányú fokozott ellenőrzés is történt a megyében.

2012. első két hónapjában Fejér megyében 88 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt, amiből tizenkettőt ittas járművezető okozott. Ezzel szemben az idei év első két hónapjában 78 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amiből mindössze három volt olyan, ahol a gépkocsivezető ittas volt. Ez ugyan jelentős előrelépés. Célunk azonban továbbra is az, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön volán mögé!

Ennek érdekében Fejér megye rendőrei rendszeresen hajtanak végre ilyen jellegű kampányokat.


 

A mostani országos akció második fele, 2013. március 29. és 2013. április 01. között elsősorban az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, illetve kerékpárosok kiszűrésére irányul, de ezen kívül a rendőrök azt is ellenőrzik, hogy a passzív biztonsági eszközöket használják-e az autósok, illetve természetesen az egyéb szabályszegések esetén is intézkedni fognak a jogsértőkkel szemben.


 

A járőrökön kívül az akció végrehajtásában részt vesznek a Fejér megyei polgárőrök is.


 

Kérjük, hogy minden járművezető tartsa be a közlekedési szabályokat saját maga és mások biztonsága érdekében, hogy az ünnep bosszúságtól mentes legyen!

 

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

 
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert