Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Ebösszeírás.

 

Tisztelt Ebtartók!

Baracska község területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján sor kerül az ebek összeírására a jogszabályban előírt adattartalommal. A települési önkormányzat köteles az ebösszeírás nyomán az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi, elektronikus nyilvántartást vezetni.
Az eb tulajdonosa, illetve az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az ebösszeíró adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az állampolgárokat ebtartással kapcsolatos adataik tekintetében nyilatkozattételi kötelezettség terheli, így akik nem tesznek eleget ezen kötelezettségüknek, állatvédelmi bírsággal sújthatók a hivatkozott törvény 43. § (1) bekezdése alapján. A bírságot egy éven belül az állatvédelmi hatóság szabja ki a 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak szerint.
 

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Baracska Község Önkormányzata nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebösszeíró adatlap a KIDOBOLÓ e számában megtalálható, további példányai ügyfélfogadási időben átvehetők a Polgármesteri Hivatalban, valamint letölthetők a www.baracska.hu honlapról.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként egy példányban kell kitölteni, majd a Polgármesteri Hivatal részére visszajuttatni.

Az ebösszeíró adatlapok leadási, illetve postára adási határideje: 2013. május 31. (péntek) 12.00 óra.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, illetve ebtulajdonosokat, hogy 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni. Az eb mikrochippel történő ellátásának díja magában foglalja a mikrochip árát, a beültetés díját, valamint az állatorvosi adatbázisba történő regisztráció díját is.

 

Kérjük, hogy kötelezettségeiknek a megadott határidőn belül szíveskedjenek eleget tenni!

 

 

 

Szeleczkyné Szabó Katalin

Jegyző

 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert