Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Körzeti megbízott irodai beszámoló

 

Az ünnepélyes átadáson részt vett – többek között - Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a rendőrség részéről Dr. Varga Péter rendőrezredes Fejér megye rendőrfőkapitánya, Dr. Sági János rendőr alezredes a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője és Boriszov Zoltán polgármester is. A meghívott elöljáróktól egy röpke interjú alkalmával kérdezhettem és az alábbi beszámolómat is ez alapján készítettem el.

A parancsnok urak a rendőrség részéről elismerésüket fejezték ki polgármester úr felé, azért, hogy a sok évig tartó kitartó erőfeszítésit végül siker koronázza, és felavathatja Baracska körzeti megbízotti irodáját. Megköszönték az együttműködést és az Önkormányzat támogatását.

 

Sági alezredes úr kérdéseimre reagálva elmondta, hogy a körzeti megbízotti iroda legfontosabb pozitívuma, hogy ezáltal közelebb vihetjük a rendőrséget az emberekhez. Gyorsabb reagálást tesz lehetővé -és a körzeti megbízott jelenléte miatt egy közvetlenebb, személyesebb kapcsolat kialakulását a polgárok és a rendőrség között.

Kiemelte, hogy a Gárdonyi Szolgálat maximálisan mellette lesz, segíti intézkedéseiben Paulovics Gábor körzeti megbízottat. Fontosnak tartotta megemlíteni a helyi civil segítséget is.

Kérdésemre elmondta, hogy remek a kapcsolatuk a helyi Polgárőrséggel, akik együttműködésükkel a jövőben is nagyban fogják segíteni a körzeti megbízott munkáját.

 

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő egy bizománylevelet adott át polgármester urnak, melyben Orbán Viktor miniszterelnök úr fejezi ki jókívánságait Baracska község felé és jegyzi meg, hogy a Kormány átvállalta a község adósságát.

A Képviselő úr beszélt arról, nagyon örül az avatásnak, hiszen már Dr. Kelemen András (korábbi országgyűlési képviselő) idején is sokat küzdöttek Baracska közbiztonságának előmozdítása érdekében. Ez most egy valódi áttörés lehet a bűnüldözésben. Kiemelte a Kormány szerepét abban, hogy a településeket hagyja levegőhöz jutni az adósság felszámolásával, továbbá hogy országosan emelte a rendőrség állományának létszámát.

 

Boriszov Zoltán polgármester úr köszöntőjében elmondta, hogy rövid idő állt az Önkormányzat rendelkezésére a körzeti megbízott iroda kialakítására, de mindent megtettek azért a dolgozók, hogy a lehető legrövidebb időn belül elkészüljön. A polgármester úr hangsúlyozta, a tisztességes embereknek a biztonságára vigyázni kell, a nem jóravaló embereket pedig „fülön kell csípni”.

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert