Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
Közösségi hírek

 

Közösségi hírek

 

 

A Kossuth u. 18. szám alatti ingatlan megvásárlásakor az motiválta képviselő-testületünket, hogy a falu közepén elhelyezkedő, minden irányból könnyen elérhető, jól megközelíthető ingatlanon lévő épület hasznos közösségi színtere lehet a településnek.

Első lépésként - a tetőszerkezet javítása után - egy KMB-s iroda kialakítása volt a legfontosabb cél, hogy ezzel is lehetőséget adjunk a minél gyakoribb rendőri jelenlétre. Az iroda berendezését és az előírásoknak megfelelő technikai felszereltség biztosítását a rendőrség vállalta. Múlt év október 18-ai átadásától működik iroda, a körzeti megbízott rendőr minden páratlan hét szerdáján 14-15 óra között tart itt fogadóórát. Azóta gyakrabban keresi fel a KMB-s rendőr önkormányzatunkat és kölcsönös információkkal segítjük egymás munkáját a lakosság közbiztonságát szolgáló teendőkben.

Január elejére az épületen belül egy másik részt is felújítottunk és tettünk használható állapotba. Ez a rész a civil szervezetek számára került kialakításra úgy, hogy ott megtartható legyen egy-egy kiscsoportos foglalkozás vagy megbeszélés.

Mint már többször is írtam róla, a Kézimunka Szakkör egyike a legrégebben és legkitartóbban működő helyi civil szerveződéseknek. Eddig hol a Faluházban, hol az orvosi rendelő feletti helyiségben kaptak helyet - ahol éppen lehetőség volt rá -, ezért most úgy gondoltuk, hogy ez állandó helye lehet a Szakkörnek. Ők örömmel fogadták a lehetőséget és azon munkálkodtak, hogy jól használhatóvá, barátságossá tegyék a helyiségeket. Takarítottak, függönyt varrtak, dekoráltak. Február utolsó hétvégéjén volt lehetőségem meglátogatni őket az újonnan kialakított helyen, ahol kellemes körülmények között tölthetik el szombat délutánjaikat. Tevékenységüket a kezdetektől figyelemmel kísérem. Időnként eddig is meglátogattam foglalkozásukat, bemutatójukat, kiállításukat. Heti rendszerességgel, szombat délutánonként 14-17 óráig vannak azok a találkozók, ahol együtt kézimunkáznak. Beszámolnak a résztvevők, hogy hol tartanak, hogyan haladnak aktuális kézimunkájukkal, és bemutatják milyen lett az elkészült remekmű. Ilyenkor kerülnek elő az újabb ötletek, s tájékoztatják egymást az interneten vagy kézimunkás kiadványokban, valamint a különböző helyszíneken felfedezett újdonságokról, mintákról. Az egyéni fortélyokat sem titkolják egymás elől, a jó tanácsok, az alapanyagok beszerzésével kapcsolatos információk is megosztásra kerülnek. Természetesen a véleményeket sem rejtik véka alá, ezzel is segítik az igényes munkavégzést. Látható, hogy mindig keresik az újdonságokat, az éppen trendi kézimunka elkészítésével kapcsolatos lehetőségeket. Ottlétemkor mutatós sálak, szép terítők készültek, s folytak a húsvéti kellékek előkészületei. Kreativitásban nincs hiányuk. Miközben jár a kezük mert ők már szinte csukott szemmel is tudnak kézimunkázni, megvitatják a heti eseményeket is, melyek úgy a települési, mint a családi eseményeket is érintik. No és mindig gondoskodik valaki frissen sütött házi süteményről, a szomjazóknak üdítőről. Egyúttal a sütési, főzési fortélyokat, az új recepteket is közreadják, megvitatják.

Mint megtudtam az idei évben már van meghívásuk a váli Vajda Napokra és egyéb helyszíni bemutatókra is. Sok helyen törzsvendégnek számítanak. Baracskán a húsvéti dekorációk kínálatával mutatkoznak be legközelebb.

Azon kívül, hogy kézimunkáznak a települési rendezvényeken is aktívan tevékenykednek, legutóbb a községi karácsony alkalmával nyújtottak segítséget.

Jó, hogy működnek ilyen helyi civil szervezetek, melyek nagyban segítik a pozitív közösségformálást.

További kreatív és eredményes kézimunkázást és sikeres találkozókat kívánok a jelenlegi és a leendő Kézimunka Szakkörösöknek!

 

Becsei Andrásné

 

 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert