Navigáció
Fiss híreink
Legújabb cikkek
Fogászat
Hullladékgyűjtés
Képviselő-testületi ...
Éppen péntek
Képviselő-testületi ...
Támogató
MEGÉRI???

MEGÉRI???

Baracska Község Képviselő-testületének az augusztusi ülésen meg kellett szavaznia 1,2 millió Ft-ot a központban lévő játszótér felújítására. Az ott lévő játékok már életveszélyesek voltak- nem az időjárás, illetve az idő múlása, hanem rongálás miatt!!

Néhányan abban lelik kedvüket, hogy tönkretegyék mások örömét, hogy bosszúságot okozzanak a többségnek, veszélyeztessék picik életét, ne értékeljék a szépet, a rendet, a tisztaságot.

Ilyen otthoni körülmények közül jönnek – vagy nem, csak nem tudják a szülők, hol van 15-16 éves gyermekük éjjel, aki unalmában csak rongál. Nem is tudom melyik a szomorúbb a két variáció közül ?!

És azokat felmenthetjük-e, akik látják ezeket az eseményeket, de hallgatnak. „Vétkesek közt cinkos aki néma” írta Babits Mihály: Jónás könyve című művében. S teljesen igaza van. Próbálkozhat itt bárki a széppel, a jóval, a fejlesztéssel, ha nincs aki megvédje, magáénak érezze.

A fenti eset  1,2 millió, a „Bruck” gödör  560.000, a szemetesek 100.000, a közlekedési táblák pótlása több százezer, a Vasút utcai kerékpárút padjainak, fáinak  többszöri pótlása, javítása milliós tétel, a Faluház udvarán a kemence javítása százezer,  s még folytathatnám.

Aki mindezt csinálja, aki tud róla, de hallgat - vajon tudja-e (vagy érdekli-e), hogy ez az összeg a falu fejlesztési, esetleg szociális támogatási összegéből  hiányzik?

  Kérem, hogy úgy mint más településen, ne rongáljátok a közöset, a szépet (nem véletlen a tegező hangnem!), ne az legyen a menő, hogy elvágjátok a kötelét a hintának, melyről másnap egy kicsi leeshetne! Nem kérjük, hogy segítsetek, de ne is rongáljatok!!!  S aki látja, s nem vállalja fel az információt – ugyanolyan vétkes a rongálásban, mint az elkövetők. S legközelebb lehet, hogy neki kell majd valami kérésére nemet mondani az akkori testületnek – mert elfogyott a pénz a fenti értelmetlen dolgokra!

Kérem, hogy őrizzük együtt településünket!

Pintérné Bernyó Piroska

Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottság elnöke

 

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Kidoboló Nagymáthé Norbert